Ο ιστότοπος www.musicschoolnet.gr αποτελεί μέρος μιας πρωτοβουλίας εκπαιδευτικών, καθηγητών Μουσικής που στοχεύει στη δημιουργία ενός δικτύου μουσικών σχολείων. Η αρχική ιδέα γεννήθηκε το φθινόπωρο του 2021 στο πλαίσιο υλοποίησης των σχεδίων δράσης για την αξιολόγηση σχολικής μονάδας, είναι όμως κοινή πεποίθηση όλων μας ότι η δημιουργία του δικτύου θα έχει πολύπλευρα αποτελέσματα όσον αφορά στην εύρυθμη λειτουργία των μουσικών σχολείων, αλλά και στην προσωπική εξέλιξη των συμμετεχόντων, αποτελέσματα που ξεπερνούν κατά πολύ τους σκοπούς ενός συνηθισμένου σχεδίου δράσης. Για την υλοποίηση αυτής της ιδέας, κατά το τρέχον σχολικό έτος, συνεργαζόμαστε εκπαιδευτικοί από τα Μουσικά Σχολεία Αγρινίου, Δράμας, Θεσσαλονίκης, Καρδίτσας, Καστοριάς, Κομοτηνής, Λάρισας, Πατρών και Χαλκίδας.
Μέσω του δικτύου αποσκοπούμε σε εγγύτερη και αποτελεσματικότερη συνεργασία ανάμεσα στα μουσικά σχολεία, στην αλληλοϋποστήριξη των συναδέλφων όλων των μουσικών αντικειμένων (Ατομικά μουσικά όργανα, Μουσικά σύνολα, Θεωρητικά ευρωπαϊκής και παραδοσιακής μουσικής), στη διοργάνωση εκδηλώσεων, επιμορφωτικών συναντήσεων και ανοικτών μαθημάτων.

Η παρούσα ιστοσελίδα αποτελεί πρωταρχικό εργαλείο υλοποίησης του δικτύου και μέσω αυτής επιδιώκουμε την καταγραφή της νομοθεσίας που αφορά τα μουσικά σχολεία, τη συλλογή και ανάδειξη επιστημονικών εργασιών και άρθρων, ανακοινώσεις συνεδρίων, την ανταλλαγή καλών παιδαγωγικών και εκπαιδευτικών πρακτικών καθώς και προτάσεις εκπαιδευτικού υλικού (παρτιτούρες, υποστηρικτικό υλικό για τις πανελλαδικές και εισαγωγικές εξετάσεις, για τομείς μουσικών μαθημάτων) και οποιαδήποτε άλλη πληροφόρηση που θα διευκολύνει το εκπαιδευτικό έργο, την προβολή των κάθε είδους δράσεων σε όλα τα εμπλεκόμενα σχολεία, αλλά και την ενημέρωση του ευρύτερου κοινού.
Προσδοκούμε το παρόν δίκτυο να λειτουργήσει ως μια κοινότητα μάθησης, διευκολύνοντας τους εκπαιδευτικούς στο έργο τους και συμβάλλοντας στην επαγγελματική τους ανάπτυξη. Πρόκειται για μια προσπάθεια «από εκπαιδευτικούς για εκπαιδευτικούς» και δεν υποκαθιστά ούτε αντικαθιστά πιθανές επίσημες πρωτοβουλίες της πολιτείας όσον αφορά τη δικτύωση των σχολείων και αντίστοιχες ιστοσελίδες επισήμων φορέων.
Απευθύνουμε πρόσκληση συνεργασίας στους εκπαιδευτικούς όλων των μουσικών σχολείων, επισημαίνοντας ότι η ύπαρξη σχετικού σχεδίου δράσης δεν αποτελεί προϋπόθεση για την συμμετοχή σχολείων ή εκπαιδευτικών στην κοινή προσπάθεια.


Επικοινωνία

E-mail:  Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Φόρμα επικοινωνίας

Joomla templates by a4joomla